Egy roppant egyszerű puding, és még csak főzni sem kell. A csokikrém egy egyszerű avokádóhab, a vanília része pedig egy lágy mandulakrém. A tetejére pedig egy málnás hab kerül. Hmmm..... finom. Próbáljátok ki.
Csokis "puding":
- 2 érett avokádó
- 1-2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 4-5 duci datolya (feldarabolva és előre beáztatva a tejbe)
- 0,5 dl mandulatej vagy frissen préselt narancslé
- 4-5 csepp narancsolaj
Vaníliás "puding"
- 10 dkg áztatott mandula
- 2 evőkanál juharszirup
- fél citrom leve
- 1 kávéskanál vaníliapor
- 1 evőkanál chiamag
- csipet só
Málnakrém:
- 10 dkg málna
- 1-2 evőkanál útifűmaghéj
- ízlés szerint juharszirup
Elkészítése:
A csokis pudinghoz az avokádót megszabadítjuk a héjától és a magjától. Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és úgy 1 percig botmixerezzük. Jó lágy, habos legyen.
A vaníliás pudinghoz a mandula barna héját leszedjük, majd egy turmixba beletesszük a juharsziruppal együtt. Éppen csak annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Legalább 1-2 percig turmixoljuk, hogy egy krémes állagú legyen.
Hozzáadjuk a citromlevet (kóstolgassuk), és a többi hozzávalót is. A chiamag meg fog duzzadni, ezért hagyjuk egy kicsit állni, mielőtt pohárba töltjük.
A málnakrémhez egyszerűen csak villával szétnyomkodtam a gyümölcsöt, majd hozzáadtam a többi hozzávalót is.
Rétegezzük a pohárba a hozzávalókat, és hűtsük le úgy fél órára.