Minek nevezzelek? Igazából ez egy gyümölcsös rizskása, de ha kezdő életmódváltónak kínálod, akkor egy fincsi málnás pudingként tálald. Tuti, hogy a receptet fogják tőled kérni.
- 1 liter víz
- 20 dkg barnarizs
- 2 kávéskanál vaníliapor
- 3 evőkanál kókuszreszelék
- csipet só
- 4-5 duci datolya
- 2-3 evőkanál kókuszkrém
- 25 dkg málna
Elkészítése:
- Először is meg kell darálni a rizst. Én ezt pelyhesítővel szoktam csinálni, nagyon jó kis dara lesz belőle.
- A datolyát vágd fel kis darabokra, majd áztasd be egy kevéske vízbe. Ha megpuhult, turmixold össze. (Érdemes nagyobb mennyiséget készíteni, a hűtőben 1-2 hétig eláll ez a datolyakrém).
- A vizet felteszem főni, és beleteszem a vaníliaport, a kókuszreszeléket, a datolyakrémet és a csipet sót.
- Majd hozzáöntöm a rizsdarát, és folyamatos keverés mellett megfőzöm.
- Kb. 15 perc elteltével (ha már puha a rizsdara), leveszem a tűzről, és hozzákeverem a kókuszkrémet.
- Ezután a gyümölc felét jó alaposan beledolgozom, majd még a maradék gyümölcsöt is, de ekkor már lazább mozdulatokkal.