Nemcsak húsvétra, hanem bármikor... nagyon finom. Most málnakrémmel készítettem, de szezonálisan akár eperrel vagy cseresznyével is működik. 5 db nagy muffin lett belőle.
Tészta:
- 5 dkg zabpehely
- 5 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg dió
- 8 dkg mazsola (picit beáztatva)
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2-3 csepp narancsolaj
- narancslé, hogy gyúrható tésztánk legyen (de ne legyen lágy!)
Málnakrém:
- 5 dkg málna
- 3 dkg aszalt áfonya vagy aszalt meggy (áztassuk be egy rövid időre)
- 1 teáskanál útifűmaghéj
- pici juharszirup
Csokikrém:
- 1 érett avokádó
- 1/2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál kókuszvirágcukor
- 1-2 csepp narancsolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit késes aprítóval morzsásra aprítjuk. A kókuszreszeléket külön, kávédarálón daráljuk meg. Gyúrjunk belőle egy masszát, de ne legyen lágy.
Készítsük el a málnakrémet. Én csak egyszerűen villával összenyomkodtam, és hozzáadtam az útifűmaghéjat.
A csokikrém elkészítéséhez is csak egy botmixer kell.
A kosárka elkészítéséhez kell egy fém muffinforma és egy szilikon is. Az utóbbit tegyük a fém muffinformába. A tésztából csináljunk 5 egyforma darabot, és egyesével nyomkodjuk bele a szilikon formába. A fém forma azért kell, mert ez fogja megtartani a formáját a kosárkának. Ha elkészült, a szilikon óvatosan lehúzható a kosárkáról.
Töltsük meg a málnakrémmel, majd a csokikrémmel.
Húsvét alkalmával karalábévájóval készítsünk kis almakarikákat, majd olvasztott csokiba forgassuk meg.
Húsvét alkalmával karalábévájóval készítsünk kis almakarikákat, majd olvasztott csokiba forgassuk meg.