Ez a saláta, vagy éppen köret hidegen, melegen egyaránt finom. Télen egyszerűen imádom a savanyúkáposztát, gyakran kerül az ételeimbe. A receptben a krumpli és a káposzta aránya körülbelül megegyezik. Tehát 1 csésze felkockázott krumplihoz úgy 1 marék káposztát tegyél.
- héjában főtt krumpli felkockázva
- házilag készített savanyúkáposzta
- lilahagyma, újhagyma kedved szerint akár vegyesen is
- metélőhagyma
- 1-2 evőkanál olívaolaj
- só, bors
Elkészítése:
- Hideg változat: Mindent jól keverj össze.
- Meleg változat: A kókuszolajon picit megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a krumplit 1-2 percig együtt sütjük, de vigyázzunk, hogy egybe maradjon a krumpli. A végén adjuk hozzá a káposztát. Pár pillanat még a tűzön, fűszerezzük, és kész is.