Egy újabb tettet követtem el tegnap a konyhában, a gyerekeim díjazták. Suli után a nagylányom rögtön bevágott 2 szeletet. Mivel ők a tesztalanyok, így mindig kérdezem tőlük, hogy "hogy ízlik, hányast adnátok rá?". Erre Eszter azt válaszolta, hogy "anya, ha nem ízlene, ennék belőle két szeletet?" Igaza van, úgyhogy ez a recept megérdemli, hogy felkerüljön a blogra.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 15 dkg hideg bio vaj vagy kókuszzsír
- 3 dkg kókuszvirágcukor
- 2-3 evőkanál hideg víz
- csipet só
Töltelék:
- 60 dkg körte
- 1 kávéskanál ceyloni fahéj
- késhegynyi vaníliapor
- 1-2 evőkanál juharszirup vagy kókuszvirágcukor
- 1 marék mandula
- 1/2 gránátalma
- kevéske citromlé
Tetejére:
- házi, cukrozatlan baracklekvár
Elkészítése:
- A tészta hozzávalóiból gyúrjunk egy homogép masszát. Csomagoljuk be fóliába, és tegyük be a hűtőbe minimum 1 órára.
- A töltelékhez a körtét mossuk meg, vágjuk ki belőle a magházat, majd daraboljuk fel kis kockákra.
- Adjuk hozzá a fahéjat és a vaníliát, édesítsük, majd keverjük hozzá a mandulát és a gránátalmát is.
- Egy piteforma aljába nyújtsuk bele a tészta felét, majd tegyük rá a tölteléket.
- Ezt vonjuk be a maradék kinyújtott tésztával. A közepére vágtam egy kis kerek lyukat, hogy a sütés során a gőz távozni tudjon.
- Tegyük be az előmelegített sütőbe, és süssük 180 fokon úgy 45 percig.
- Amikor kivettük a sütőből, kenjük meg a tetejét a baracklekvárral.
- Hagyjuk kihűlni.