2017. július 31., hétfő

Hajdinás lepényke

Ezt a finomságot szintén a Zöldház Bio Panzióban ettük, bár ehhez hasonlót én is készítettem már. Alma helyett más gyümölccsel is elkészíthetjük, pl. sárgabarackkal vagy szilvával.



Hozzávalók:
  • 15 dkg hajdinaliszt
  • 2-3 dl víz
  • csipet só
  • késhegynyi sütőpor
  • 15-20 dkg alma nagylyukú reszelőn lereszelve
  • 1 banán
  • fahéj, vaníliapor
  • 1 tk. kókuszolaj
Elkészítése:
  1. A reszelt almához keverjünk hozzá minden alapanyagot. A vizet csak lassan adjuk hozzá, hogy jó sűrű palacsintatésztát kapjunk.
  2. Egy kerámia serpenyőbe evőkanállal adagoljuk a lepénykéket és süssük készre. Mivel a tésztába tettünk egy kevéske zsiradékot, így a serpenyőbe nem kell külön tenni.