Tönkölyzsemlére került a vega kolbászkrém, majd egy kevéske sajt és egy szelet paradicsom. |
Hozzávalók:
- 1 csésze alakor
- 1 evőkanál vaj (vagy kókuszolaj)
- fűszerek: pirospaprika, só, bors, őrölt kömény
- 1-2 gerezd fokhagyma
- füstölt sajt vagy sörélesztőpehely
Elkészítése:
- Az alakor búzát egy éjszakára áztasd be, majd másnap kb. 1 óra alatt bő vízben főzd puhára. A főzővízbe tegyél 1 teáskanál sót.
- Ha megfőtt a gabona, akkor szűrd le, majd botmixerrel vagy húsdarálóval daráld krémesre.
- A vajat olvaszd fel, és keverj el benne 1 teáskanál pirospaprikát. Add a darált alakorhoz a többi fűszerrel együtt.
- Adj hozzá 2-3 evőkanál füstölt sajtot (vagy sörélesztőpelyhet)
- Kóstold meg, ha szükséges, még fűszerezd.
Ezt a krémet kenheted kenyérre, készülhet belőle melegszendvics, de ahogy a képen látod, krumpli tölteléke is lehet.