2016. július 20., szerda

Gyümölcssaláta cukkinivel

Gondoltátok volna, hogy ebben a gyümölcssalátában cukkini is van? Bizony. Mivel semleges az íze, így édes és sós ételekbe is elrejthető, remek töltőanyag lesz belőle. 

Bármilyen gyümölccsel készítheted, ami éppen van otthon vagy elérhető. Augusztusban biztos fogok friss áfonyát is beletenni, tavasszal pedig epret. A krém ízlés szerint kesudióból is készülhet.


Hozzávalók:
  • 1 közepes cukkini
  • 3-4 sárgabarack
  • 1 alma
  • 1/2 banán
  • kis marék aszalt mazsola és áfonya vegyesen
Krém:
  • 1 marék áztatott mandula (barna héjától megfosztva)
  • 1 evőkanál méz vagy juharszirup
  • késhegynyi vaníliapor
  • 4-5 csepp narancsolaj
  • kevéske friss citromlé
  • csipet só
Elkészítése:
  1. A cukkinit hámozd meg, és késes darárálóval vágd morzsalékosra. Vigyázz, hogy nehogy pép legyen belőle.
  2. A gyümölcsöket vágd fel kis kockára.
  3. A krémhez a hozzávalókat alaposan turmixold össze. 
  4. Csak fogyasztás előtt öntsd a krémet a gyümölcsökre.