Tölteni bármilyen zöldséget lehet. Ilyenkor nyáron a cukkini és a padlizsán a sláger, de télen akár karalábéba is tölthetjük. Ebből a töltelékből nagyon finom melegszendvics krémet készítettem.
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1 vöröshagyma
- 2 kápia paprika (vagy piros paprika)
- 2 padlizsán
- 1 szép nagy paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- friss bazsalikom, rozmaring, chili
- himalája só, bors
- löttyintésnyi vörösbor
- 1 csésze köles
- pác: olívaolaj, füstölt piropaprika, só, 1 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
- A hagymát vékony szeletekre vágd fel. A kókuszolajon kezd el pirítani, majd reszeld bele a fokhagymát is.
- A paprikát is kisebb csíkokra szeleteld, majd add hozzá a hagymához.
- A padlizsánt mosd meg, a szárát vágd le.
- Hosszában vágd ketté, a belsejét kanállal vagy késsel ügyesen vágd ki úgy, hogy kis hajószerű legyen belőle.
- A kikapart padlizsánt és a paradicsomot is kisebb kockára szeleteld, majd hozzáadhatod a paprikás töltelékhez.
- Süsd össze, löttyints bele egy pici vörösbort.
- Fűszerezd a friss zöldfűszerekkel, sóval, borssal és a chilivel.
- Lefedve párold kb. 5-10 percig, majd fedő nélkül még süsd ugyanennyi ideig.
- A kölest alaposan mosd át, majd száraz serpenyőben pirítsd meg. Önts rá 2 csésze vizet, és sózd meg. Lefedve, mintegy 15 perc alatt főzd meg.
- Lazán forgasd össze a ragut a kölessel.
- A padlizsán hajókat locsold meg olívaolajjal, szórj bele pici füstölt pirospaprikát és reszelj bele 1 gerezd fokhagymát. A kezeddel dörzsöld bele a padlizsánba.
- Kb. 30 perc alatt előmelegített sütőben süsd meg.