A sztrapacskát én először anyósomnál ettem még évekkel ezelőtt, ő túróval szokta készíteni. Nos, egy másik, de ugyanolyan ízletes formája ez a recept, így télen gyakran kerülhet az asztalra. A tésztából a tojás nyugodtan elhagyható, így is szép galuska lesz belőle.
Hozzávalók: - 80 dkg burgonya
- 30 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
- 10 dkg zabliszt
- 3-4 marék savanyúkáposzta (lehetőleg magunknak készítsük el)
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 evőkanál kókuszolaj
- himalája só
- tarkabors
- A burgonyát hámozzuk meg, és reszeljük le teljesen pépesre.
- Adjuk hozzá a lisztet és annyi vizet, hogy egy sűrű tésztát kapjunk.
- Tegyünk fel egy nagy lábasba vizet főni, adjunk hozzá 1-2 teáskanál sót.
- Amikor forr a víz, szaggassuk bele a tésztát.
- Néhány perc múlva ki is lehet szedni, és öblítsük át hideg vízzel.
- Közben egy kevés kókuszolajon dinszteljük meg a hagymát, majd adjuk hozzá a (kinyomkodott) savanyúkáposztát.
- Pirítsuk még együtt egy kevéske ideig, majd keverjük hozzá a leöblített tésztát. Süssük össze, sózzuk, borsozzuk, és tálalhatjuk is.