A savanyú káposzta a tél vitaminja. Minden nap kellene enni, nemcsak a C-vitamin tartalma miatt, hanem azért is, mert remekül támogatja a bélflórát. Nem kell félni, hogy unalmassá válik a mindennapos fogyasztása, mivel bármilyen más zöldséggel együtt keverhetjük. Adok pár tippet, de kísérletezz bátran!
- 20 dkg házilag savanyított savanyú káposzta
- 10 dkg sárgarépa
- 2 kisebb alma
- 2 közepes savanyú uborka vagy kovászos uborka
- 1 kisebb lilahagyma
- fokhagymás, hidegen sajtolt napraforgóolaj
- A sárgarépát sajtreszelőn reszeljük le, majd az uborkát és az almát gyufaszál vastagságúra vágjuk.
- A hagymát vékonyan szeleteljük fel.
- A káposztát nem kell kinyomkodni (mivel magunk készítettük, így valószínűleg nem túlságosan sós), adjuk hozzá az uborkát, az almát, a hagymát és a sárgarépát. Löttyintsük meg egy kevéske fokhagymás napraforgóolajjal, és jól keverjük össze.
Készítettem már avokádóval is, ekkor 1 kis gerezd fokhagymát reszeltem hozzá.