Egyszerű, vegánként is elkészíthető finomság készült vacsorára. Igazán krémes, fűszeres, és az elkészítése is roppant egyszerű. Készíthetjük édesburgonyával vagy akár karfiollal is. :)
- 4-5 közepes burgonya
- 2 teáskanál vaj/kókuszolaj
Mártás:
- 2 dl zabkrém
- 1 kis marék friss petrezselyem
- só, bors
- 1 késhegynyi mustár
- curry, házi vegeta, chili
- 2 gerezd fokhagyma (medvehagyma)
Elkészítése:
- Hámozzuk meg, és vékonyan szeleteljük fel a burgonyát.
- Egy jénai tálat kenjünk ki vajjal/vagy csorgassuk meg olívaolajjal. Rétegezzük bele a krumplit, minden sort sózzunk meg.
- Készítsük el a mártást. A zabkrémbe tegyük a fűszereket, reszeljük bele a fokhagymát.
- Öntsük rá a krumplira, és óvatosan rázzuk meg, hogy a krumpli közé csorogjon a mártás. A tetejére tegyük a vajat/kókuszolajat, és mehet is az előmelegített sütőbe.
- Kb. 30 perc alatt megpuhul, majd grillre (vagy magasabb fokozatra) állítsuk, hogy megpiruljon a teteje.