Újabb finomság készült, ez fog holnap a gyerekek uzsonnás dobozába kerülni. Aszalt gyümölcs, olajos mag és zabpehely... igazán tápláló finomság.
Hozzávalók:
- 10 dkg zabpehely
- 5 dkg aszalt meggy
- 5 dkg mazsola
- 15 dkg datolya
- 10 dkg dió
- 5 dkg kókuszreszelék darálva
- 5 dkg csokireszelék
- 2-3 dkg szárított hajdinacsíra
- 3-4 csepp narancsolaj
- 1 evőkanál méz vagy juharszirup
Elkészítése:
- Az aszalványokat késes robotgéppel dolgozzunk össze.
- A diót adjuk hozzá, és pár másodpercig pörgessük meg, hogy összetörje a diót (de ne nagyon).
- A kókuszreszeléket kávédarálón megdaráljuk, hogy az olaj kissé kicsapódjon.
- Kézzel gyúrjuk hozzá a többi hozzávalót is, és gombócozzuk.
- Forgassuk meg kókuszreszelékbe.