A főzelékeket bizony el lehet olyan módon is készíteni, hogy a gyerekek is megegyék. Én szeretem ezeket a főzelékeket csak úgy minden nélkül, de akár egy zöldségfasírot is készíthetünk hozzá.
Hozzávalók (4-5 adag):
- 1 kg zöldbab
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1 paprika
- 2 paradicsom
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 mindenmentes zöldségleveskocka
- só, bors
- 2 dl rizstejszín
- 3 evőkanál kukoricaliszt
- 1 evőkanál friss citromlé
- 1 teáskanál balzsamecet
- 1 kis marék metélőhagyma
Elkészítése:
- A hagymát vágjuk fel kis kockára, majd a kókuszolajon kezdjük el pirítani. Egy pici vizet öntsünk hozzá, hogy jobban zaftosodjon.
- A paprikát és a paradicsomot is kockázzuk fel, majd adjuk a hagymához. Addig süssük, amíg jó kis lecsós alapunk nem lesz. Ezután egy picit krumplitörővel vagy villával/botmixerrel egy kicsit pürésítsük.
- Adjuk hozzá a zöldbabot, szórjuk meg a pirospaprikával és reszeljük bele a fokhagymát is.
- Öntsünk rá annyi vizet, hogy éppen ellepje.
- Fűszerezzük és a leveskocka is bele kerülhet.
- Főzzük puhára.
- A kukoricalisztből és a rizstejszínből készítsünk egy habarást, majd öntsük a főzelékre. Főzzük pár percig, hogy besűrűsödjön.
- Ízesítsük ecettel és citromlével, majd beleszórhatjuk a metélőhagymát is.
- Már csak rottyantsuk össze, és kész is van.