Ezt a főzeléket igen hamar el lehet készíteni, mivel a lencsét még áztatni sem kell. Én ezt főtt barnarizzsel tálaltam, de akár zabfasírt is kerülhet mellé. De ha főzünk bele krumplit, akkor önmagában is megállja a helyét. Zsófi lányom volt a főkóstoló, aki azt mondta, hogy ilyet bármikor készíthetek.
Hozzávalók:
- 30 dkg vöröslencse
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 paradicsom
- 1 kápia paprika (csíkokra és kockára vágva)
- 1 sárgarépa
- 1/2 mindenmentes zöldségkocka vagy házi vegeta
- só, bors, oregano, bazsalikom
- 1 evőkanál kókuszolaj
Elkészítése:
- A kókuszolajon megdinszteljük a csíkokra vágott hagymát és kápia paprikát, belereszeljük a fokhagymát, majd hozzáadjuk az átmosott vöröslencsét is.
- Együtt pirítjuk úgy 2-3 percig, majd ráöntjük az összeturmixolt paradicsomot. Adunk még hozzá kevés vizet is.
- Főzzük 10 percig, majd a felét botmixerezzük össze. Adjuk hozzá a felkockázott sárgarépát és a kápia paprikát, és főzzük készre.