2015. július 22., szerda

Olaszos vöröslencse-főzelék

Ezt a főzeléket igen hamar el lehet készíteni, mivel a lencsét még áztatni sem kell. Én ezt főtt barnarizzsel tálaltam, de akár zabfasírt is kerülhet mellé. De ha főzünk bele krumplit, akkor önmagában is megállja a helyét. Zsófi lányom volt a főkóstoló, aki azt mondta, hogy ilyet bármikor készíthetek.


Hozzávalók:
  • 30 dkg vöröslencse
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 paradicsom
  • 1 kápia paprika (csíkokra és kockára vágva)
  • 1 sárgarépa
  • 1/2 mindenmentes zöldségkocka vagy házi vegeta
  • só, bors, oregano, bazsalikom
  • 1 evőkanál kókuszolaj
Elkészítése:
  1. A kókuszolajon megdinszteljük a csíkokra vágott hagymát és kápia paprikát, belereszeljük a fokhagymát, majd hozzáadjuk az átmosott vöröslencsét is.
  2. Együtt pirítjuk úgy 2-3 percig, majd ráöntjük az összeturmixolt paradicsomot. Adunk még hozzá kevés vizet is.
  3. Főzzük 10 percig, majd a felét botmixerezzük össze. Adjuk hozzá a felkockázott sárgarépát és a kápia paprikát, és főzzük készre.