Persze csak akkor, ha minden alapanyag van a konyhádban. Múlt héten vettem két szép, de kemény avokádót azzal a céllal, hogy majd lesz belőle valami. Mostanra jó puha lett, és a felszeletelt banán is a fagyasztóban csücsült. Egyébként is tartok belőle rendszeresen, mert ebben a nagy melegben fincsi fagyi lesz belőle. Na de ez már más recept.
Áztatott, szárított dió is mindig van a spájzban, a kókuszreszelék is mindennapos eledelünk. Hajdinát úgy két hete csíráztattam, melyet utána kiszárítottam, így ezzel sem volt gondom. De ha ez utóbbi nincs, enélkül is fincsi lesz ez a pohárkrém.
Morzsa:
- 10 dkg dió
- 3 evőkanál kókuszreszelék
- 1-2 evőkanál kókuszvirágcukor
- 1-2 evőkanál szárított hajdinacsíra
- 3-4 csepp narancsolaj
Csokis krém:
- 2 érett avokádó
- 4 fagyasztott banán
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2-3 evőkanál kókuszvirágcukor
- 4-5 csepp narancsolaj
Tetejére: gyümölcs (én most őszibarackot kockáztam rá)
Elkészítése:
- A morzsához a diót törjük össze. Én zacskóba szoktam tenni, és jól összetöröm. Persze ne legyen dara, mindenképp nagyobbacska maradjon. A többi hozzávalóval keverjük össze.
- A csokis krémhez botmixerezzünk össze mindent.
- A barackot hámozzuk meg, és daraboljuk fel.
- Állítsuk össze a pohárkrémet: morzsa, csokis krém, morzsa, barack.