Már korábban készítettem tejbegrízt, melyet csak a "mihez hasonlítsam" gondolat miatt neveztem el így. Ugyanis se nem tejjel se nem grízzel készült. De a gyerekek nagy örömére van olyan finom, sőt... finomabb, mint a hagyományos változat. Bár lassan már nem is emlékeznek rá, hogy milyen is a régi tejbegríz, csak az óvodában, iskolában kapnak hébe-hóba.
Ez a mostani változat egy kicsit krémesebb lett, mert került bele a kókusztejszínből egy kevéske. Egyébként ez a kása - mert ugye ezt annak is nevezhetjük - nagyon finom egy fincsi gyümölcskrémmel is. De ez már egy másik recept.
- 1 csésze barna rizsdara (én egész rizsszemet pelyhesítettem le 2x, így nagyon jó kis rizsliszt lett belőle)
- 2 csésze rizstej
- 1 csésze víz
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 1 kávéskanál vaníliapor
- fél doboz kókuszkrém
- 2-3 evőkanál juharszirup (nem vegánoknak méz)
- csipet só
- tetejére cukrozatlan kakaópor és kókuszvirágcukor
Elkészítése:
- A tejet és a vizet tegyük fel egy lábasba főni. Adjuk hozzá a kókuszreszeléket és a vaníliaport.
- Főzzük meg benne a rizsdarát. Nagyon sűrű massza lesz, de nem baj.
- Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a kókuszkrémet.
- Szedjük ki tálkába, és szórjuk meg kókuszcukros kakaóporral.