Hozzávalók (2 adag):
- 2 marék kockára vágott krumpli
- 1 szelet kápia paprika
- 2 újhagyma
- himalája só
- kókuszolaj
Paprikakém:
- 1 nagyobb kápia paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 újhagyma
- himalája só, bors, chili
- kókuszolaj
Saláta:
- 4-5 uborka
- 1 kisebb fehér retek
- 1 újhagyma
- 1/2 avokádó
- 1 kávéskanál mustár
- himalája só
- citromlé
Elkészítése:
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd beledobjuk a krumplit. (Ha többet szeretnénk készíteni, akkor tepsiben is megsüthetjük.) Sózzuk meg.
- Amikor már szépen pirul a krumpli, adjuk hozzá a felkockázott hagymát és a paprikát. Süssük még együtt úgy 10 percig.
- A paprikakrémhez a kápia paprikát szeleteljük fel, majd egy serpenyőbe süssük meg. Egy kevés olajat tehetünk alá, és meg is sózhatjuk. A fokhagymát is adjuk mellé.
- Amikor szépen megpirult/megpuhult a paprika, botmixerezzük össze a fokhagymával és az újhagymával. Sózzuk, borsozzuk.
- Tálalás előtt keverjük össze a krumplival.
- A salátához gyufaszálra vágjuk az uborkát és a retket. A puha avokádót gyúrjuk hozzá. Sózzuk, adjuk hozzá a mustárt és a felszeletelt újhagymát.