A gyerekeim egyfolytában kekszet ropogtatnának, sajnos a rosszabbik fajtából. Nos, olyan kekszet sikerült sütnöm, mely kellően ropogós, édes és egészséges is.
- 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 10 dkg fehér tönkölyliszt vagy BL80-as liszt
- 10 dkg darált dió
- 12 dkg kókuszvirágcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 kávéskanál vaníliapor
- 10 dkg bio vagy házi vaj
- 10 dkg kókuszzsír
- 60-70 ml növényi tej (liszt minőségétől függ, hogy mennyi kell bele)
- fél tábla étcsoki
- 4-5 csepp narancsolaj
- csipet só
- Tetejére: nyers csoki
- Kimérem a lisztet, hozzáadom a többi száraz hozzávalót is. Szétmorzsolom benne a kókuszzsírt és a vajat, majd apránként adagolom hozzá a tejet.
- Könnyen gyúrható, puha tészta legyen. Beteszem a hűtőbe úgy 1 órára.
- Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
- A tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtom, és kiszaggatom. 180 fokon, 10-12 perc alatt kisütöm.
- Hagyom kihűlni, majd a tetejét megcsorgatom csokival.