2015. május 17., vasárnap

Vaníliás kölespuding eperdarabokkal

Újabb egyszerű finomságot készítettem, ugyanis a lányok mindig nagyon éhesek, amikor hazajönnek. Szerencsére már érik az eper a kertben, úgyhogy a következő hetekben nem lesz hiány belőlük. 


Hozzávalók:
  • 3,5 csésze rizstej
  • 1/2 csésze kókuszreszelék
  • 1 csésze köles
  • 1-2 evőkanál kókuszvirágcukor
  • 1 kávéskanál vaníliapor
  • csipet himalája só
  • 3-4 csepp narancsolaj
  • 1 csésze eper
  • csokireszelék
Elkészítése:
  1. A tejet feltesszük főni, majd hozzáöntjük a kávédarálón megdarált kókuszreszeléket.
  2. A só és a vaníliapor is mehet hozzá, majd a szintén megdarált köles is.
  3. Úgy 10 perc alatt sűrűre főzzük.
  4. Az eper felét villával megtörjük, a többit pedig felkockázzuk.
  5. A pudingot levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük az epret és a narancsolajat.
  6. A tetejét szórjuk meg eperrel és csokireszelékkel.