Minden nap kerül az asztalra zöldség. Egy ilyen levesbe sokféle zöldség kerül, nagyon jó ízhatás kerekedik ki belőle. A gluténmentesség miatt nem cérnametéltet tettem bele, hanem egyszerűen kölest főztem bele.
- 2 közepes sárgarépa
- 2 közepes petrezselyemgyökér
- 1 közepes karalábé
- 1 kis zellergumó
- 2 közepes burgonya
- 2-3 szelet kelkáposzta
- 3-4 karfiolrózsa
- 1 hagyma (külső héjával együtt, ezt karikára szoktam vágni)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 natur zöldségleves kocka vagy házi vegeta
- só, bors, zöldűszer (petrezselyem, zeller, lestyán)
- 1 kisebb evőkanál kókuszolaj
- 2 marék köles
- (mehet bele akár zöldborsó is)
Először is minden zöldséget daraboljunk fel egyforma méretűre,
A kókuszolajat olvasszuk fel. Tegyük bele a sárgarépát, és folyamatosan keverve süssük egy kicsit. Ezáltal a répa szépen megszínezi a zsiradékot.
Halmozzuk a répára a többi zöldséget, de ne keverjük össze. A répa alul maradjon. Öntsünk rá annyi vizet, hogy éppen ellepje. Fűszerezzük. Télen egy kis chili jól illik hozzá.
Lassú tűzön hagyjuk párolódni a zöldségeket, ne kevergesd. A vizet pótold, ha nagyon elfőne.
Aikor már majdnem puha a zöldség, öntsük fel vízzel, és dobjuk bele a mindenmentes zöldségkockát és a zöldfűszereket.
2 marék kölest alaposan mossunk át, majd ezt is tegyük a zölséglevesbe. Főzzük készre.