Imádom a krémleveseket. Ebédre is laktató, és úgy főzök, hogy még vacsorára is jusson egy tányérkával. A póréhagyma igazi téli zöldség, most sok helyen lehet kapni. Érdemes kipróbálni.
- 1 nagy póréhagyma
- 3 közepes burgonya
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 közepes méretű sárgarépa
- úgy 10-15 cm-es szárzeller
- 1 kiskanál kókuszolaj
- jó sok bors, só
- pirított tökmag, pici tökmagolaj
- kevéske tejszín
Elkészítése:
A zöldségeket tisztítsuk, majd daraboljuk. Nem lényeges, hogy milyen formára, hiszen pürésítve lesz minden.
Egy edénybe tegyük bele a kókuszolajat, majd a zöldségeket. Folyamatosan táncoltassuk benne a zöldségeket, majd öntsünk rá vizet.
Sózzuk, borsozzuk, majd főzzük lassú tűzön puhára.
Elő a botmixer, majd löttyintsünk bele egy kevéske (növényi)tejszínt.
Amikor kiszedtünk a tányérkákba, akkor szórjuk meg pirított tökmaggal, majd pici tökmagolajjal locsoljuk meg.