Ebéd után egy gyors édességre vágytam. A terv az volt, hogy almás legyen, gluténmentes és finom. Nos, szétnéztem a hűtőben, és ez lett belőle. Szerintem gyakran el fogom készíteni.
- 5 dkg gesztenyeliszt
- 5 dkg zabliszt
- 1 teáskanál útifűmaghéj
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- kb. 1,5 dl rizstej
- 1 közepes alma
- késhegynyi fahéj
- késhegynyi vaníliapor
- csipet só
- kevéske kókuszvirágcukor vagy datolyavaj
Gesztenyekrém:
- cocomas kókuszkrém
- cukrozatlan gesztenye (a Sparban szoktam venni)
- kókuszvirágcukor
- vaníliapor
- málna vagy más savanykás gyümölcs
Így készítsd el:
Először is mérd ki a kétféle lisztet. Jó alaposan mosd meg az almát (én em-bioba beáztatom), majd nagylyukú reszelőn reszeld le.
Add hozzá a fűszereket, majd öntsd hozzá fokozatosan a tejet. Jó sűrű, nokedli tészta állaga lesz. Hagyd picit pihenni.
Egy serpenyőt melegíts fel, és kend ki egy pici kókuszolajjal. 1 evőkanálnyi mennyiséget halmozz a serpenyőbe, pár perc alatt süsd meg mindkét oldalát.
Én rácsra szoktam tenni, hogy ne párásodjon be.
A krémhez egyszerűen keverd össze az alapanyagokat. Kóstolgasd, ízesítsd kedved szerint.
Rétegezd egy tányérra a palacsintát. Kend meg krémmel, majd tegyél rá málnát.
Jó étvágyat.