Hűű, hogy ez milyen finom. Nem édes émelyítően, és a pirított szezámmagnak és a napraforgómagnak van egy jellegzetes íze, ami különlegessé teszi. Tehát, ha szereted a pirított szezámmagot, akkor készítsd el.
- 10 dkg zabpehely (ledarálva)
- 3 dkg cukrozatlan kakaópor
- 3 dkg hántolatlan szezámmag
- 5 dkg napraforgómag
- 10 dkg juharszirup
- 10 dkg áztatott, szárított dió
- 2 evőkanál kókuszliszt
- 1/2 kávéskanál vaníliapor
- 1 mandarin leve
- csipet só
Elkészítése:
- Én nem daráltam le előre a zabpelyhet, csak a késes darálóba vágattam össze a többi alapanyaggal. Viszont legközelebb ledarálom, mert akkor nem lesz kemény. Bár a mandarin leve puhított rajta így is.
- A szezámmagot és a napraforgót száraz serpenyőben pirítsuk meg, úgy 1-2 perc alatt készen is van.
- Minden tegyünk a konyhai robotgépbe, és készítsünk belőle egy homogén masszát.
- Formázzunk golyókat belőle. Kedvünk szerint megforgathatjuk kakaóporba vagy akár kókuszba is. De enélkül is finom