2015. január 26., hétfő

Szezámos trüffel

Hűű, hogy ez milyen finom. Nem édes émelyítően, és a pirított szezámmagnak és a napraforgómagnak van egy jellegzetes íze, ami különlegessé teszi. Tehát, ha szereted a pirított szezámmagot, akkor készítsd el.


Hozzávalók:
  • 10 dkg zabpehely (ledarálva)
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 3 dkg hántolatlan szezámmag
  • 5 dkg napraforgómag
  • 10 dkg juharszirup
  • 10 dkg áztatott, szárított dió
  • 2 evőkanál kókuszliszt
  • 1/2 kávéskanál vaníliapor
  • 1 mandarin leve
  • csipet só
Elkészítése:
  1. Én nem daráltam le előre a zabpelyhet, csak a késes darálóba vágattam össze a többi alapanyaggal. Viszont legközelebb ledarálom, mert akkor nem lesz kemény. Bár a mandarin leve puhított rajta így is.
  2. A szezámmagot és a napraforgót száraz serpenyőben pirítsuk meg, úgy 1-2 perc alatt készen is van.
  3. Minden tegyünk a konyhai robotgépbe, és készítsünk belőle egy homogén masszát.
  4. Formázzunk golyókat belőle. Kedvünk szerint megforgathatjuk kakaóporba vagy akár kókuszba is. De enélkül is finom