Gyerekkoromban a krumplileves mindig tejföllel és kolbásszal készült. Nos, az alap megmaradt - mármint a krumpli és a fokhagyma -, de belekerült a savanyúkáposzta. Ez kellő savanyságot ad (korábban ezt a tejföl biztosította)
- 5-6 nagyobb burgonya
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 2 evőkanál zabliszt
- pirospaprika, só, bors
- 3-4 gerezd fokhagyma
- késhegynyi chili
- 2-3 marék házi savanyúkáposzta
- ha nem elég savanyú: kevés citromlé
- zeller vagy petrezselyemlevél
Elkészítése:
- A kókuszolajat forrósítsuk fel, majd szórjuk bele a zablisztet. Keverjük, hogy ne égjen meg, és pár keverés után vegyük le a tűzről.
- Szórjuk meg pirospaprikával, és öntsük fel vízzel.
- Tegyük bele a kockára vágott krumplit, a felszeletelt fokhagymát és a fűszereket.
- Főzzük meg, majd a végén tegyük bele a savanyú káposztát. Pár percig még összefőzhetjük, de nem szükséges, ha állni hagyjuk egy kevéske ideig. Ha nem elég savanyú, csavarjunk bele egy kevéske citromlevet.
Jó étvágyat.