2014. november 23., vasárnap

Fokhagymás-chilis krumplileves savanyú káposztával

Gyerekkoromban a krumplileves mindig tejföllel és kolbásszal készült. Nos, az alap megmaradt - mármint a krumpli és a fokhagyma -, de belekerült a savanyúkáposzta. Ez kellő savanyságot ad (korábban ezt a tejföl biztosította)


Hozzávalók:
  • 5-6 nagyobb burgonya
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 2 evőkanál zabliszt
  • pirospaprika, só, bors
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • késhegynyi chili
  • 2-3 marék házi savanyúkáposzta
  • ha nem elég savanyú: kevés citromlé
  • zeller vagy petrezselyemlevél
Elkészítése:
  1. A kókuszolajat forrósítsuk fel, majd szórjuk bele a zablisztet. Keverjük, hogy ne égjen meg, és pár keverés után vegyük le a tűzről.
  2. Szórjuk meg pirospaprikával, és öntsük fel vízzel.
  3. Tegyük bele a kockára vágott krumplit, a felszeletelt fokhagymát és a fűszereket.
  4. Főzzük meg, majd a végén tegyük bele a savanyú káposztát. Pár percig még összefőzhetjük, de nem szükséges, ha állni hagyjuk egy kevéske ideig. Ha nem elég savanyú, csavarjunk bele egy kevéske citromlevet.
Jó étvágyat.