2014. november 25., kedd

Banános-csokis tejberizs mandarinnal

Hirtelen felindulásból készült ez a desszert. Volt egy kevés tejrizs a spájzban, valamint épp vettem a DM-ben fincsi vaníliás rizstejet. Ez az egyfajta (ISOLA), amit elfogadnak a gyerekek, és valóban még nekem is ízlik. Nos, ez volt az alap tej, és persze kásának is nevezhetjük, de jobban hangzik a tejberizs, igaz? A gyerekkoromat idézi, gyakran került az asztalra, no de ez csak nevében hasonlít rá, annál finomabb és egészségesebb.

Hozzávalók (2 adag):
  • 1 bögre tejrizs
  • 3 bögre vaníliás rizstej
  • 1/2 kávéskanál valódi vaníliapor
  • csipet himalája só
  • 1 evőkanál kókuszreszelék KÉN-DIOXID mentes legyen, sokkal finomabb!!!
  • 1 evőkanál mazsola
  • 1 banán
  • 1 mandarin
  • narancs- vagy mandarinolaj
  • 2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
  • ízlés szerint juharszirup vagy más alternatív édesítő (pl. kókuszvirágcukor)
Elkészítése:
  1. A tejet tegyük fel főni, adjuk hozzá a kókuszt, vaníliaport és a mazsolát.
  2. Szórjuk bele az átmosott rizst, és főzzük puhára.
  3. A banánt villával törjük össze, majd keverjük a megfőtt tejberizshez. Nyomjuk bele a mandarin levét, pár csepp narancsolajat és a kakaóport is keverjük hozzá. Ekkor már nem kell visszatenni a tűzre.
  4. Díszítsük mandarinnal.
Jó étvágyat