A párom a minap kérdezte, hogy milyen lehet a pirított dió. Nos, ezt a mondatát továbbgondolva, és a versenyszellemmel vezérelve született meg ez az igazán ízletes diákcsemege. Valóban finom, a gyerekeknek is ízlett, és nem utolsó szempont az sem, hogy pillanatok alatt elkészült.
Hozzávalók: (személyenként) - 1 marék dió
- 1 alma
- 1/2 gránátalma
- 1 teáskanál méz vagy datolyaszirup
- késhegynyi fahéj
- csipetnyi gyömbér (vagy reszelt friss gyömbér)
- csipet himalája só
- A diót száraz serpenyőben pirítsuk meg.
- Adjuk hozzá a mézet és a felkockázott almát.
- Pár percig pirítsuk, de figyeljünk arra, hogy az alma megtartsa alakját.
- Vegyük le a tűzről, fűszerezzük, és keverjük hozzá a gránátalmát.