Két meggyfánk van, hááát, annyi rajta a meggy, hogy két hete csak meggyel foglalkozom. Lett belőle befőtt, aszalt meggy, a fagyasztóba is került, és még a lekvár hátra van. No de közben a sütibe is kerül belőle.
Ez a pohárkrém gyorsan elkészült még ebédre, viszont csak az uzsira ettük meg. Jót tett neki az állás, finom volt.
Hozzávalók (5 adag)
Tészta morzsa:
- 20 dkg dió
- 10 dkg datolya
- 2 evőkanál kakaópor
Meggykrém:
- 40 dkg magozott meggy
- 1 teáskanál agar-agar
- 2 teáskanál természetes édesítő, pl. datolyapaszta, kókuszvirág cukor, méz
Csokikrém:
- 3 banán
- 1 avokádó
- 1 evőkanál kakaópor
"Tejszín"krém:
- 10 dkg kesudió
- 1 banán
- citrom leve
- 2 teáskanál méz
- 1 dl víz
Elkészítése:
Turmixoljunk mindent össze, persze-külön külön. A meggykrém esetében a meggyet turmixoljuk össze darabosra, és szűrjük le a levét. Forraljuk fel, és tegyük hozzá az agar-agart. Ezután mehet bele a darabos meggy és a méz is.
Tegyünk a pohárba:
- 2 evőkanál tészta morzsa
- 1 evőkanál meggykrém, 1 evőkanál csokikrém (egymás mellé téve)
- 2 evőkanál tejszín krém
az előzőeket ismételjük meg.