2018. január 22., hétfő

Kesukrémes trüffel

A trüffeleket nem lehet megunni... már csak azért sem, mert a gyerekeknek uzsonnára tökéletes. Vasárnap 1-2 adagot mindig készítek, így a héten van mit csomagolni, vagy csak úgy megenni, ha éppen megkívánjuk.


Hozzávalók:
  • 25 dkg datolya
  • 10 dkg kesudió
  • 15 dkg áztatott, szárított dió
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 5-6 csepp narancsolaj
  • 5 evőkanál puffasztott quinoa (vagy amaránt, köles)
Elkészítése: 
  1. A kesudiót kávédarálóval jó krémesre dolgozd össze. Addig, amíg a szélére ki nem csapódik a krémes kesudió.
  2. Minden hozzávalót (quinoa kivételével) egy késes darálóba tedd, majd addig pörgesd, amíg egy homogén massza nem lesz.
  3. Ezt követően kézzel dolgozd bele a quinoát. Gombócozd.