2018. január 29., hétfő

Sokmagvas rúd

Gyorsan, valami rágcsálnivalót... nos, ez akkor neked való. Valóban gyorsan elkészül, mivel keleszteni sem kell, csak gyúrni, nyújtani, vágni és sütni. 1 óra elteltével már ki is sült az első adag.




Hozzávalók:
  • 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 20 dkg fehér tönkölyliszt
  • 25 dkg bio vaj
  • 7 dkg sajt reszelve
  • 1 tojássárgája
  • 3 evőkanál tejföl vagy joghurt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 púpozott teáskanál só
  • 3 evőkanál szezámmag (vagy mák)
  • napraforgómag (tetejére)
Elkészítése:
  1. A liszteket morzsold el a hideg vajjal. Lehetőleg gyorsan dolgozz vele, ne nagyon puhuljon meg a vaj. 
  2. A többi hozzávalóval együtt gyúrj egy rugalmas, nem ragadós tésztát.
  3. Nyújtsd ki kb. 5 mm vastagra, majd szórd meg a napraforgómaggal. Picit nyújts rá, hogy a magok belesüllyedjenek a tésztába.
  4. Vágd fel csíkokra, én derelyevágót szoktam használni.
  5. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süsd készre.