Hozzávalók:
- 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 20 dkg fehér tönkölyliszt
- 25 dkg bio vaj
- 7 dkg sajt reszelve
- 1 tojássárgája
- 3 evőkanál tejföl vagy joghurt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 púpozott teáskanál só
- 3 evőkanál szezámmag (vagy mák)
- napraforgómag (tetejére)
- A liszteket morzsold el a hideg vajjal. Lehetőleg gyorsan dolgozz vele, ne nagyon puhuljon meg a vaj.
- A többi hozzávalóval együtt gyúrj egy rugalmas, nem ragadós tésztát.
- Nyújtsd ki kb. 5 mm vastagra, majd szórd meg a napraforgómaggal. Picit nyújts rá, hogy a magok belesüllyedjenek a tésztába.
- Vágd fel csíkokra, én derelyevágót szoktam használni.
- Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süsd készre.