2017. december 13., szerda

Csokis mousse

Ez a lágy csokihab  kellően kényezteti az összes ízlelőbimbódat. :) Krémes, habos... hmmm. ki kell próbálni. Valami savanykás gyümölcs, pl. áfonya, málna vagy eper kerülhet a tetejére - akár fagyasztott is. Kellően megkoronázza az ünnepi lakomát.


Hozzávalók:
  • 5 dkg kesudió 
  • 8 dkg datolyavaj (5 dkg datolya áztatva) 
  •  1 avokádó
  • 1 banán 
  • 1 dkg cukrozatlan kakaópor
  • ½ kávéskanál vaníliapor 
  • 1 dl mandulatej 
Elkészítése:
A habhoz a kesudiót daráljuk meg. Adjuk hozzá az érett avokádót, a felkockázott banánt és a kakaóport. Szórjuk hozzá a vaníliaport is. Öntsük rá a mandulatejet, majd turmixoljuk krémesre.