Miért is? Nézd meg egy ilyen kása összetevőjét: 53% zabpehely, cukor, zsíros tejpor, kukoricakeményítő, glükózszirup, 2,8% fagyasztva szárított málna darabok, 2,4% chia mag, természetes aroma, étkezési só, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).
Szerinted? Inkább készítsd el magad, már csak azért is, mert ami valóban jók, azok iszonyúan drágák. Elég nagy mennyiséget szoktam készíteni, de miért is apróznám el, hiszen nagyon sokáig eláll.
Ajánlom elolvasásra egy korábban írt cikkemet ezekről a zacskós kásákról.
Hozzávalók:
- 50 dkg zabpehely
- 20 dkg mazsola
- 20 dkg dió
- 10 dkg kesudió
Tehetsz még bele:
- 4-5 evőkanál kókuszreszeléket
- 4-5 evőkanál puffasztott gabonát, pl. köles, amaránt, quinoa
- 1-1 kávéskanál vaníliapot és fahéjat
- A kesudiót daráld meg.
- Egy késes daráló segítségével dolgozd porhanyóssá a zabpelyhet és a mazsolát.
- Majd néhány fordulatra tedd bele a diót is.
- Keverj mindent össze.
Hogyan edd? Tegyél egy tálba 3-4 evőkanál kásaport, majd öntsd le meleg növényi tejjel. Én még szoktam belevágni egy gyümölcsöt is. Jó étvágyat!