Így hát jöjjön a recept, hogy ti is el tudjátok készíteni ezt a finomságot. Mivel igazán laktató, így 1-2 kosárka bőven elég egy délutáni nasira.
Hozzávalók: (35 db kosárka)
Tészta:
- 25 dkg dió
- 5 dkg kesudió
- 25 dkg datolya
- 5 dkg aszalt szilva
- ½ mokkáskanál vaníliapor
- ⅓ mokkáskanál ceyloni fahéj
- ½ banán
- 2 érett avokádó
- 2 érett banán
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 3-4 evőkanál kókuszvirágcukor
- 1 mokkáskanál vaníliapor
- 1 mokkáskanál szárított narancshéj vagy 3-4 csepp narancsolaj
- 10 dkg aszalt szilva
- 1 dl víz
- ⅓ mokkáskanál ceyloni fahéj
- 3 csepp citromolaj
A tésztához a datolyát vágd fel kis darabokra. Az összes hozzávalóval együtt késes darálóval aprítsd morzsásra.
Szilikonos mini muffinformákba nyomkodj bele 1 kis gombócnyit úgy, hogy a közepe üreges legyen. Fordítsd ki a formából, majd a kosárkát kókuszreszelékbe mártsd bele.
Aszalóban (radiátoron, kandallón, napon) szárítsd ki annyira, hogy megtartsa formáját. Én kb. 4 órát aszalóban szárítottam 45-50 fokon.
A krémhez mindent botmixerezz össze.
A lekvárhoz a szilvát vágd fel kis darabokra, majd öntsd rá a vizet. Hagyd állni néhány órát. A fűszerekkel botmixerezd krémesre.
Összeállítása:
Minden kosárkába tegyél ½ mokkáskanálnyi lekvárt, majd nyomózsákkal csokikrémet.
Díszítheted friss gyümölccsel, pl. málna, eper, kókuszreszelékkel vagy pirított mandulával. (Én kókuszcukros manduladarabkákat szórtam a tetejére.