Hozzávalók:
- 25 dkg méz
- 5 dkg natur mandulakrém vagy mogyorókrém
- 2 evőkanál barna szezámmag
- 2 evőkanál napraforgómag
- 4 evőkanál dió vagy mandula
- 10 dkg aszalt szilva
- 10 dkg aprószemű zabpehely
- 6 dkg nagyszemű zabpehely
- 3 dkg puffasztott quinoa
- 1 dkg puffasztott köles
- csipet só
- mokkáskanál vaníliapor és fahéj
- 5-6 csepp narancsolaj
Elkészítése:
- A magokat egy száraz serpenyőben pirítsd meg. Először a diót és a napraforgómagot, majd 2-3 perc múlva a szezámmagot is tedd bele. Picit később a zabpelyhet is add hozzá, majd folyamatos rázás-keverés mellett pirítsd 1-2 percig.
- A mézet a mandulakrémmel langyosítsd meg, majd szórd bele a zabpelyhes magvakat, a puffasztott finomságokat és fűszerezd. Jól keverd össze.
- Egy kisebb tálba (23x23 cm-es jénai tálam van) borítsd bele, majd vizes kézzel vagy vizes kanállal nyomkodd jó alaposan össze. Folyamatosan vizezd a kanalat, mert ráragad.
- Előmelegített sütőben 150 fokon, 30 perc alatt süsd meg. A teteje kissé pirult lesz.
- Hagyd teljesen kihűlni, majd nagyon éles késsel szeleteld fel.
- A tetejére tehetsz olvasztott csokit.