2017. július 11., kedd

Reggeli a Zöldház Bio Panzióban

A Jó Együtt szervezésében 5 napos Élmény- és Életmódtáborban vettem részt Gyenesdiáson a Zöldház Bio Panzióban. Az ételek minőségével és mennyiségével mindenki meg volt elégedve, mivel napi háromszori, svédasztalos, húsmentes étkezést kaptunk. Zárójelben azért megjegyzem, hogy néhány résztvevő nehezen viselte a húsmentes ételeket, ezért külön készítettek nekik az egyik ebédre minőségi alapanyagokból sült húsos ételeket.

Én még nem voltam ehhez hasonló szálláson, ahol ilyen jó minőségű (bio), házias de ugyanakkor reform ételeket kaptunk volna.

Gondolj csak bele, milyen reggelit kaphatunk egy átlag szállodában/panzióban? Bolti péksüti, vaj, lekvár, kellog's, virsli, tojás, rántotta, felvágottak, cukrozott tea, tejeskávé.

... és mit kaptunk a Zöldház Bio Panzióban? Az alap a teljes értékű ételek, de igény szerint kérhetünk gluténmentes, tejmentes vagy akár vegán ételeket is, bio minőségben. De beszéljenek erről a fotók. :)

Az első utunk a gyümölcsös pulthoz vezetett.





Nem hiányoztak a zöldségek sem.

Anikó, a panzió "konyhatündére" fűszervajat is készített.

Saját készítésű pástétomok (humusz, lencsepástétom) és magkrémek (tökmag, napraforgómag).

kenyerek (gluténmentes is)

... és cipócskák frissen őrölt gabonából.
Cipócskából vega "kolbász"krémes melegszendvics

Lecsó

Almás zabfelfújt. Recept ITT

Gluténmentes lepény. Recept ITT

Mindenféle finomság egy tányéron.

Reggeli (rizs)tejes gabonakávé brióssal.

Köleskása házi baracklekvárral.

Hajdinás lepényke