Hozzávalók (2 adag):
- 1 bögre csicseriborsó
- 1 nagyobb sárgarépa
- 2 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál curry por (az én fűszerkeverékemben ez van: koriandermag, köménymag, paprika, gyömbér, fokhagyma, kurkuma, füstölt fűszerpaprika, chili, korianderlevél, kardamom, édesköménymag, kapormag, szegfűszeg)
- himalája só, bors
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 2 babérlevél
Elkészítése:
- A szárított csicseriborsót 8-10 órára áztasd be, majd a babérlevéllel együtt főzd puhára. Sót ne tegyél bele.
- A répát hámozás után vágd négyfelé, és szeleteld fel.
- Az apróra vágott hagymát kevés vízzel pirítsd-párold meg. Amikor már majdnem üveges, add hozzá fűszereket (a babérlevél kivételével), és még pirítsd együtt néhány percig. De vigyázz, NE égjen meg.
- Öntsd hozzá a megfőzött csicseriborsót, a répát és a sűrített paradicsomot. Annyi vizet önts hozzá, hogy éppen ellepje.
- Közepes lángon kb. 15-20 percig főzd, amíg a sárgarépa is megpuhul.
- Kínálj hozzá fokhagymás rizst vagy bulgurt.