Hozzávalók:
- 1 csésze aprószemű zabpehely
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg apróra tört dió
- 1-2 evőkanál napraforgómag, szezámmag vegyesen
- 1/2 mokkáskanál vaníliapor
- 0,5 kg alma reszelve (nagylyukú reszelőn)
- 0,5 l. rizstej (vagy más növényi tej)
- ha szeretnéd: 1-2 evőkanál kókuszreszelék, porrá darált kesudió
- mandulavaj (kikenéshez)
Elkészítése:
- A zabpelyhet öntsd le a tejjel, és kb. 30 percig hagyd ázni.
- Keverj hozzá minden hozzávalót.
- Egy jénait vagy egy tepsit kend ki a mandulavajjal, és simítsd vele a finomságot. Ne legyen 3-4 cm-nél vastagabb.
- Előmelegített (160-170 fok) sütőben, mintegy 30 perc alatt süsd meg.