Anikóval megegyeztünk, hogy a jövőben megoszt velem bevált recepteket, amelyeket én is elkészítek, és számotokra is közzéteszem. Úgyhogy jöjjön az első étel, ez a padlizsános lasagne.
Hozzávalók:
- 25 dkg (1 doboz) lasagne tészta vagy tönköly lebbencs tészta
- Padlizsán ragu*: kb 600-800g
- Hígabb besamell mártás **: 7-8 dl
- tetszőleges sajt reszelve ( legjobb, ha vegyes): 20-25 dkg
* Padlizsán ragu
- 50 dkg padlizsán
- 5 dkg kókuszolaj/olívaolaj
- 1 vöröshagyma
- 40 dkg érett paradicsom
- 15-20 g. fokhagyma (ez kb. 5-6 db)
- 1/2 teáskanál só
- oregánó, bazsalikom
- A padlizsánt ½ cm vastagra felszeleteljük, besózzuk, majd állás után szűrőbe hideg vízzel alaposan leöblítjük. Kevés olajjal meggrillezve elősütjük.
- A vöröshagymát felvágjuk vékony szeletekre, és az olajon megdinszteljük.
- A paradicsomot vágjuk vékony cikkekre, majd dobjuk rá a hagymára, kicsit sütjük, majd közben fűszerezzük.
- A fokhagymát vágjuk fel apróra vagy reszeljük le. Fűszerezzük.
- Az elősütött padlizsánt kb. negyedekbe vágva hozzáadjuk.
- Pár percig óvatosan kevergetve főzzük össze.
**Besamel mártás:
- 40 g. bio vaj vagy kókuszzsír
- 40 g. tönkölyliszt
- 5 dl tej (növényi)
- 1/2 teáskanál só
- bors, szerecsendió
- Vajon a lisztet kicsit felforrósítjuk, felöntjük tejjel, majd ízesítjük a megadott fűszerekkel. A végén kb. 2-3 dl vízzel hígítjuk.
Összeállítása:
Egy magas falú tepsi, vagy tűzálló tál aljára tegyünk
Egy magas falú tepsi, vagy tűzálló tál aljára tegyünk
- egy réteg padlizsán ragut , utána
- tésztát (szárazon)
- egy réteg besamell, reszelt sajttal megszórva,
- majd ismét egy réteg padlizsán ragu,
- tészta,
- besamel és sajt.
Jó étvágyat!
Anikó&Anikó