Hozzávalók:
- 2 db póréhagyma
- 1 evőkanál kókuszolaj
- só, bors, szerecsendió
- 1-1,5 liter víz
- 20 dkg zöldborsó
Sajtgaluska:
- 1 házi vagy bio (0 vagy 1-es kódú) tojás
- 1/2 evőkanál kissé megolvasztott vaj vagy kókuszolaj
- csipet só
- 3 evőkanál tönköly búzadara
- 5-10 dkg ementáli sajt
Elkészítése:
- A póréhagymát kb. 1 cm széles karikára vágjuk, majd az olajon megdinszteljük.
- Fűszerezzük, öntsük rá a vizet.
- A zöldborsót adjuk a forrásban lévő leveshez.
- A sajtgaluskához a tojás fehérjét verjük fel habbá. Óvatosan keverjük hozzá a többi hozzávalót.
- Teáskanállal szaggassuk bele a sajtgaluskát. (Én nem a levesbe szaggattam, hanem külön vízben főztem ki.)
Jó étvágyat!
Anikó&Anikó