Hozzávalók:
- 2 házi, közepes méretű tojás
- 8 dkg tönköly vagy alakor búzadara (mamagríz)
- csipet só
- 1 teáskanál olívaolaj
- extra: metélőhagyma vagy petrezselyemzöld
Elkészítése:
- A tojást verd fel, szórd bele a grízt, a sót és add hozzá az olajat. Az állaga joghurt sűrűségű legyen.Tedd félre kb. 30 percre.
- Közben egy nagyobb lábasba tegyél fel vizet főni, amelybe tehetsz házi ételízesítőt és sót.
- A galuskát kanállal szaggasd a forrásban lévő vízbe, és 15 percig fedő nélkül főzd, nagyon kis lángon.
- Zárd el a lángot, tegyél rá fedőt, és hagyd a vízben pihenni kb. 25-30 percet.
- Szedd át a gombócokat a levesbe.
Jó étvágyat!