2017. március 10., péntek

Kakaós zabpuding

Még hogy a puding nem egészséges? Hát, a kukoricakeményítős, bolti valóban nem... no de ezt bátran elkészítheted magadnak vagy a gyerekeidnek. Imádni fogják.

Gluténmentes zabliszt alapú, élelmi rostban gazdag, kitűnő növényi fehérjeforrás. Rosttartalmának köszönhetően lassabban emeli meg a vércukorszintet a bolti társainál, így bátran lehet egy kiegyensúlyozott étrend része.


Hozzávalók (4 adag):
  • 6 dkg zabpehely darálóval megdarálva vagy vásárolható zabpehelyliszt is
  • 2 dkg cukrozatlan, magas kakaótartalmú kakaópor (pl. holland)
  • 5 duci datolyából készített datolyapor
  • 2 teáskanál konjakliszt (ez segíti a bolti állag utánzását. Ha már megszoktad, hogy az egészséges sokszor másabb, de NEM rosszabb állagú/ízű, mint a bolti, akkor nyugodtan kihagyhatod. Az ízén nem változtat.)
  • 6 dl növényi tej
  • 1 teáskanál kókuszzsír vagy 2-3 kocka jó minőségű étcsoki
  • csipet himalája só
  • késhegynyi vaníliapor

Elkészítése:
  1. Az alapanyagokat mérd ki, majd a tejet lassan adagolva hozzá csomómentesen keverd el.
  2. Kezdd el főzni, kb. 3-4 perc alatt el is készül.
  3. Töltsd ki pohárkákba, majd kedved szerint díszítsd gyümölccsel, kókuszreszelékkel.
Datolyapor készítése: A datolyát vágd kis darabokra, majd 3-4 evőkanál zabpehellyel daráld porhanyósra. A zabpehely megakadályozza, hogy a datolya összeragadjon, így könnyen felhasználható lesz.