Hozzávalók:
- 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt és fehér tönkölyliszt vegyesen
 - 1/2 teáskanál só
 - 2 evőkanál olívaolaj
 - 1 dkg élesztő
 - 3 db aszalt paradicsom (nekem most olajban eltett volt itthon)
 - 1 kávéskanál rozmaring (ha van friss, akkor mindenképp azt tegyél bele)
 - 1 szép duci fokhagyma
 - kb. 1 dl víz
 - frissen őrölt tarkabors
 - csipet kókuszcukor
 - extra: különböző olajos magvak, nagyszemű só
 
Elkészítése:
- Egy kevés meleg vízbe morzsoljuk bele az élesztőt, és szórjuk bele a cukrot. Meleg helyre téve kb. 5 percig hagyjuk állni. Ezalatt az idő alatt felfut az élesztő.
 - A paradicsomot daraboljuk fel, és botmixerezzük össze a vízzel.
 - Minden alapanyagot keverjünk össze, és dagasszunk belőle rugalmas tésztát.
 - Lefedve hagyjuk pihenni kb. 40-50 percig.
 - A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, óvatosan téglalap formára igazítjuk, majd egy éles késsel vékony szeletet vágunk belőle. Megsodorjuk és az előkészített tepsire tesszük.
 - Előmelegített sütőben (220 fok) 10-12 percig süssük. Amikor már kezd illatozni (kb. 6. perc környéke), óvatosan megforgatom a rudacskákat.
 
