Imádom az aszalt szilvát, így ebből a granolából sem maradhatott ki. Az a jó ebben a finomságban, hogy egyszerre akár dupla adagot is elkészíthetsz, így a reggeli hip-hop elkészül. Hiszen csak gyümölcsöt kell darabolnod, és egy kis (növényi) tejet kell ráöntened.
Ha extra ropogósságra vágyunk, akkor a kása tetejét is megszórhatjuk vele, de egy chiamagos puding is jó barátságban van vele.
- 25 dkg nagyszemű zabpehely
- 15 dkg olajos mag (amit éppen szeretsz, kerülhet bele dió, mandula, kesudió, szezámmag vagy éppen pisztácia is)
- 5 dkg aszalt szilva
- 5 dkg aszalt barack
- 5 dkg mazsola
- 1/3 mokkáskanál vaníliapor
- 1/3 mokkáskanál fahéj
- 6-8 csepp narancsolaj
Elkészítése:
- A kén- és cukormentes aszalványokat vágd fel kis darabokra, és önts rá annyi vizet, amennyi éppen ellepi. Hagyd állni kb. 1 órát.
- Az olajos magvakat vágd fel kis darabokra, vagy jól törd össze.
- A megpuhult aszalványt botmixerezd.
- Minden hozzávalót alaposan keverd össze.
- Ezt a finom müzlit (így magában is nagyon finom) tedd egy zsírpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben, 160 fokon pirítsd mintegy 20-30 percig. Időközben néhányszor keverd át.
- Hagyd kihűlni, jó ropogós lesz. Zárható üvegbe tárold, hogy ne kapjon nedvességet.
Jó étvágyat!