Ennél egyszerűbb müzliszeletet még nem készítettem. Ez nem az a kifejezetten kemény, ropogós müzli, de a páromnak kifejezetten így ízlett. 10 perc előkészület után 30 perces sütőben pirulás után el is készül ez a finomság. Persze, hagyd egy kicsit hűlni, hogy könnyen szeletelhető legyen. Hidd el, szépen szeletelhető lesz, nem fog morzsálódni.
- 20 dkg aprószemű zabpehely
- 25 dkg reszelt alma
- 10 dkg olajos mag (én most diót, mandulát és szezámmagot tettem bele)
- 7 dkg aszalt barack és datolya vegyesen (kén- és cukormentes)
- 1/3-1/3 kávéskanál vaníliapor és fahéj
- 6-8 csepp narancsolaj
Elkészítése:
- Az almát hámozzuk meg és reszeljük le.
- Az aszalványokat vágjuk fel kis darabokra, az olajos magvakat is törjük össze.
- Egy serpenyőben egy picit pirítsuk meg a magvakat, de csak annyira, hogy éppen illatozzon,
- Mindent keverjünk össze jó alaposan.
- A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe formázzunk belőle 1,5-2 cm magas téglalapot, tegyük be sülni 10-15 percre.
- Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeletelhetjük is.
Ha extra finomságra vágysz, csorgass a tetejére olvasztott narancsos csokit.