Nagyon ritkán használok tojást, de most igazán könnyű süteményt akartam készíteni. A tojáshab ebben nagy segítségemre volt, a gyerekeknek is nagyon ízlett. Ne ijedj meg, hogy a bekevert tészta sűrű, sütés közben habkönnyűvé válik.
Hozzávalók:
- 10 dkg méz
- 15 dkg puha bio vaj
- 3 házi tojás
- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt (lehet részben zabliszttel vagy rizsliszttel is készíteni)
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 csomag szulfátmentes sütőpor
- 1-2 evőkanál joghurt
- kb. 40 dkg érett sárgabarack
Elkészítése:
- A puha vajat a mézzel keverjük habosra.
- A tojás sárgáját egyesével dolgozzuk hozzá.
- Ehhez a lágy masszához keverjük a sütőporos lisztet és a fahéjat. Ha nagyon sűrű, tehetünk bele egy kevéske joghurtot.
- A tojás fehérjét verjük fel kemény habbá. Apránként forgassuk a sűrű tésztához.
- Egy 24x24 cm-es kocka tortaformát zsírozzuk ki, majd simítsuk bele a tésztát.
- A sárgabarackot magozzuk ki, vágjuk fel, majd jó sűrűn tegyük a tésztára. Szórjuk meg kókuszcukorral és fahéjjal.
- Előmelegített sütőben (180 fok) kb. 35 perc alatt megsütjük (tűpróba).
- Mielőtt felszeleteljük, hagyjuk kihűlni.