2016. június 22., szerda

Lecsós rizottó

A minap paradicsomos rizottót készítettem, ma pedig lecsósat. Jön a paprika, paradicsom szezon, nyáron biztos sokszor fogok ilyet készíteni. Az alapja egy egyszerű lecsó, ebbe főzöm a rizst.


Hozzávalók:
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 csésze rizottó rizs
  • 1 vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 érett paradicsom
  • 1-1 zöld és piros paprika
  • himalája só, bors, chili, füstölt pirospaprika
Elkészítése:
  1. A hagymát vágjuk fel kis kockára. Dinszteljük meg benne a hagymát, majd reszeljük bele a fokhagymát is.
  2. A paprikát vágjuk fel kis szeletekre, a paradicsomot kockázzuk fel. Először a paprikát, majd egy kicsit később a paradicsomot is tegyük a hagymára. Sózzuk meg, kb. 15 perc alatt süssük össze,
  3. Adjuk hozzá a rizst, és folyamatosan adagoljunk hozzá annyi vizet, amíg meg nem puhul a rizs. Kb. 25 perc alatt elkészül. Fűszerezzük ízlés szerint.