Húúú, ez a jégkrém nagyon jól sikerült. Igazán krémes, nem jeges és könnyen olvad. Már régóta vágytam egy ilyen jégkrém formára, de ha neked nincs, ne keseredj el, bármilyen más formába beletöltheted.
- 12 dkg kesudió
- 25 dkg puha datolya
- 1 érett avokádó
- 2 dl kókuszkrém
- 5 dl kókusztej
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- néhány csepp narancsolaj
- külsejére: nyers csoki vagy 70%-os olvasztott csoki, kókuszcukros mandula (vagy mogyoró)
- A kesudiót áztassuk be 3-4 órára.
- Amíg a kesudió ázik, addig a datolyát vágjuk fel kis darabokra, és öntsük rá a kókusztejet. Tegyük be a hűtőbe.
- Mindent tegyünk egy turmixgépbe, és alaposan dolgozzuk krémesre.
- Töltsük meg a formákat és fagyasszuk le.
- A mandulát törjük apró darabokra. Egy serpenyőbe tegyünk 1 evőkanál kókuszcukrot, és lassan melegítsük. Löttyintsünk rá egy pici vizet, és gyorsan dobjunk rá egy marék apróra tört mandulát.
- Külsejére csorgassunk olvasztott csokit és szórjunk rá kókuszcukros mandulát.