Sokféle húsmentes bolognai spagetti kering a neten. Van, amelyikben tofu, gomba vagy éppen lencse van. A hüvelyeseket elég sokszor használom hús helyettesítésére, így most is erre esett a választásom. Nyugodtan kipróbálhatod barna lencsével is, de nekem most volt egy adag főtt csicseriborsó a hűtőben, amit már mindenképp fel kellett használnom valamihez. Jó választás volt. :)
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 közepes sárgarépa
- 1 ujjnyi szelet zeller
- 1/2 padlizsán
- 1 bögre főtt csicseriborsó vagy vöröslencse
- 3 szép nagy paradicsom pépesítve (vagy 2-3 dl paradicsomszósz)
- 2 evőkanál aprószemű zabpehely
- himalája só, bors, füstölt pirospaprika, bazsalikom, oregano, chili
- 1 csomag gluténmentes spagetti tészta
Elkészítése:
- A kókuszolajon kezdd el dinsztelni a hagymát és a reszelt fokhagymát.
- Ha van késes darálód, akkor a zöldségeket azzal könnyűszerrel morzsásra tudod varázsolni.
- Ezeket add a hagymához, és pirítsd össze pár perc alatt. Közben sózd meg.
- A főtt csicseriborsót is picit daráld meg, hogy ez is morzsás állagú legyen.
- Add hozzá a hagymás zöldségekhez. Öntsd mellé a paradicsompürét és legalább még 1 dl vizet.
- Fűszerezd. Kb. 20 perces főzésre van szükség.
- Ekkor add hozzá a zabpelyhet, ez jó zaftos állagot fog adni neki. Kb. 5-10 perc főzés, és készen is van.
- Bő, sós vízben főzzél ki kukorica spagettit, és tedd rá a bolognai szószt.