Egy kedves, "ismeretlen ismerősömtől" kaptam ezt a spárga receptet. Persze az övé egy picit másabb volt, mert bazsalikom illóolajat is tett bele, és citromlé helyett balzsamecetet... mandula helyett mandulafehérjeport. Tehát... majdnem ugyanaz, de mégsem. :) Mindenképp próbáljátok ki, megéri.
Hozzávalók:- 1 csomag zsenge zöldspárga
- 2 újhagyma
- 1 evőkanál bio vaj
- 4 dl zöldségalaplé (vagy mindenmentes leveskocka)
- 1 marék áztatott, blansírozott mandula
- 1 kis marék friss bazsalikom
- himalája só, bors
- pici citrom leve
- 1 dl zabkrém
Elkészítése:
- Először a spárgát törjük ketté. A spárgacsúcsot tegyük félre, a szárának a végét vágjuk le (ahol fás), és karikázzuk fel.
- A vajon dinszteljük meg a vékony karikára vágott újhagymát, dobjuk rá a felkarikázott spárgát is. Pár percig pirítsuk, majd öntsük rá a zöldségalaplét. Még önthetünk hozzá egy kevés vizet.
- Tegyük hozzá a beáztatott, barna héjától megszabadított mandulát, fűszerezzük.
- Kb. 15-20 perc alatt főzzük puhára.
- Tegyük bele a turmixba a marék bazsalikommal együtt. Dolgozzuk össze jó krémesre!
- Tegyük vissza főni, adjuk hozzá a felkarikázott spárgacsúcsokat. Kb. 5 perc főzésre van még ekkor szükség.
- Öntsük hozzá a zabkrémet, és csavarjunk bele egy pici citromlevet. 1-2 rottyantás, és már készen is van.
Az ismerősöm eredeti receptje:
A végén cseppents bele 2 csepp bazsalikom ct. linalool illóolajat. Citromlé helyett balzsamecetet, a zöldségalaplé helyett pedig 2 teáskanál Rapunzel levesport használj.
Jó étvágyat hozzá!