Sokan nem szeretik a főzelékeket, mert a menzai emlékek villannak be. :) Nos, ettől nem kell tartani, mert sokkal-sokkal finomabb és fűszeresebb ez a főzelék.
Hozzávalók (2-3 adag):
- 25 dkg feles sárgaborsó
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 krumpli vagy csicsóka
- 1 sárgarépa
- 1/2 csokor petrezselyem
- himalája só, bors, kakukkfű, oregano, babérlevél
- A sárgaborsót áztasd be néhány órára (akár éjszakára).
- Tiszta vízben tedd fel főni. A képződött habot folyamatosan szedd le róla.
- Tedd bele a babérlevelet, a felkockázott hagymát, fokhagymát, sárgarépát és a krumplit is.
- Főzd puhára. Fűszerezd.
- Botmixerezd.
- Szórd meg a friss petrezselyemmel.
Ha nincs időd barna rizst főzni, akkor jó a parbolied rizs is, amely 20 perc alatt elkészül. Padlizsános lecsót készítettem még hozzá. Pici olívaolajjal meglocsolhatod a tetejét.